Ihan parhaat mustikkamuffinit

Vietin eilen vapaapäivää kotona kevyesti flunssaisten lasten kanssa. Päätimme tehdä mitä-kaapista-löytyy-muffineja ja kehitin samalla vahingossa nopean, superhelpon ja mikä tietysti tärkeintä, herkullisen muffinireseptin! (Alunperin ideana oli tehdä puolukka-valkosuklaamuffineja, mutta ilmeisesti miehelleni oli jossain vaiheessa iskenyt akuutti makeanhimo, sillä valkosuklaa oli mystisesti kadonnut kaapista johonkin...) Leipominen on ihan parasta kivaa ja rauhallista sisätekemistä! Huitula osaa jo hienosti laskea ja mitata aineksia sekä rikkoa kananmunat, ja Sipuliina saa sekoittaa.


Näissä muffineissa on pehmeä ja herkullinen vaniljainen mustikkapohja ja ihana rapea kaura-kanelimuru päällä. Ensi kerralla taidan kokeilla kanelin tilalla lakritsijauhetta! Uu, sitruuna-lakritsiversio näistä voisi toimia älyhyvin! Ehkä joudun vielä tänä iltana leipomaan...


Mustikkamuffinit kaura-kanelimurulla (12 kpl)

3-4 dl vehnäjauho
1,5 dl sokeri
2 tl leivinjauhe
0,5 tl vaniljajauhe
1 dl luonnonjogurtti
2 kananmunaa
100 g voisula
reilu 2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jogurtti, kananmunat ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat ja pyöräytä sekaisin. Jaa tasan 12-koloiselle muffinivuoilla vuoratulle muffinipellille.

40 g kylmä voi
40 g (n. 0,5 dl) sokeri
40 g (n. 0,75 dl) vehnäjauho
40 g (n. 1 dl) kaurahiutale
1-2 tl kaneli

Valmista kaura-kanelimuru sekoittamalla kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Ripottele muffinien päälle. Paista muffineja 200 °C 20 min.


Ja sitten vain herkuttelemaan! Meillä nämä menivät kuin kuumille kiville! 

Kommentit

  1. Omnomnom!
    Voi juku, ite saattasin laittaa vadelmaa ja tummaa tai valkoista suklaata. Tai sitten seuraava leipomisrupeama on keksit, koska ostin valkosuklaanappeja ja kuivattuja karpaloita, joista tulee ihan parhaat keksit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, noi kuulostaa myös ihan loistavilta yhdistelmiltä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit