Pullapitkot

En ole tainnut tehdä peruspitkoja sitten vuoden 2009, oli siis jo aikakin verestää muistoja. Yllättävän hyvin tuntui tulevan lihasmuistista viiden vuoden (!!!) takaa pitkojen letitys neljällä, viidellä ja kuudella säikeellä. Vaikka ei näitä nyt ehkä vielä leipomon näyteikkunaan esille laitettaisi. 

Neljä

Viiden säikeen pitko on näistä eniten tavallisen letin kaltainen, neljän ja kuuden säikeen pitkoissa letitystekniikka on ihan erilainen. Vasta paistovaiheessa tulin ajatelleeksi tekniikkakuvia - olisiko kellään kiinnostusta oppia tekemään useammalla kuin kolmella säikeellä letitettyjä pitkoja?

Viisi

Kuuden pitkosta tuli mielestäni kaunein. Puolikas siitä lähti äitini matkassa papalleni, jonka mielestä pulla syödään pullana ilman mitään kaneli- ja voisilmäkotkotuksia. Ja olipa pitko tullut kuulemma hyvään saumaan, sillä kahvittelijoita oli osunut samalla kertaa käymään useampi ja lopulta oli pitänyt jo vähän jarrutella, että pappakin sai osansa. Ilmeisen hyvin siis maistui!

Kuusi

Kommentit

Suositut tekstit