Pieni ihana juustokakku

Kaikista leipomistani kakuista (ja niitä mahtuu parisuhteemme historiaan melkoisen monta) tämä itse kehittelemäni täydellisyyttä hipova juustokakku on mieheni suosikki. Ei liene siis yllätys, että meillä juhlistettiin isänpäivää juuri tällä kakulla.



Pieni ihana juustokakku (∅ 20 cm)

Pohja:
100 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
30 g sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
40 g voita
1 kananmuna

Nypi vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, sitruunankuori ja kylmä, kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin verran. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kauli massa kylmänä 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele massa reunoille ja pohjalle niin, ettei jää aukkoja. Esipaista pohjaa 200 °C 5-10 min, kunnes se on saanut kevyesti väriä. Laske uunin lämpötila 160 °C:een. 

Täyte:
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
125 g sokeria
15 g vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
(marjoja)

Vatkaa tuorejuustoa ja sokeria, kunnes juusto on notkistunut. Lisää vehnäjauho ja sitruunankuori, sekoita. Lisää munat yksitellen ja vatkaa välissä huolellisesti. Lisää viimeiseksi kuohukerma, sekoita tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle. Halutessasi voit lisätä kakkuun tässä vaiheessa (pakaste)marjoja - vadelmat, mustikat ja mansikat toimivat kaikki ihanasti! Paista kakkua noin tunnin ajan, tarkista välillä kypsyyttä. Kakku on valmis, kun se vuokaa heiluttaessa on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä hyllyvä. Ota tässä vaiheessa kakku uunista ja anna jäähtyä viitisentoista minuuttia vuoassaan ritilän päällä. Lämpimänä kakku maistuu munaiselta, mutta yön yli kylmässä säilytettynä kakusta tulee ihanan samettinen ja herkullinen. Tarjoa kylmä kakku sellaisenaan tai marjamelban kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit